Funktionsmedicinskt center

Interference fields

Interference fields är ett mycket vanligt problem hos många som kommer till oss. Detta är en av de vanliga anledningarna till att behandlingar de gjort tidigare inte fungerat fullt ut. Interference fields orsakar störningar i nervsystemets kommunikation vilket kan leda till allt ifrån svår smärta och kronisk sjukdom till blockerat upptag av mediciner och näring i påverkade vävnader. I denna artikeln går vi över det viktigaste att känna till.

 

Interference fields

Interference fields är som namnet indikerar, ett fält eller ett område som orsakar störningar. Det handlar här om störningar i nervsystemets kommunikation vilket kan leda till en rad problem. Det har visats att 30% till 45% av sjukdom och kronisk smärta orsakas av detta problemet.

Alla delar av kroppen kan bli ett interference field efter att ha blivit skadat av någon anledning. Interference fields i bihålorna efter en övre luftvägsinfektion som inte läkt fullt kan orsaka så skilda symtom som kronisk nacksmärta, migrän, kronisk utmattning och PMS.

Vanliga orsaker till interference fields

 • Rotfyllda tänder
 • Kavitationer (hålrum i käkbenet)
 • Ärr
 • Piercingar
 • Tatueringar
 • Implantat
 • Tidigare frakturer
 • Ledskador
 • Organ och körtlar som blivit skadade

Hur ställer interference fields till med problem?

Vi vet att där ofta finns förändringar i membranpotential i ganglier och nervfibrer vid kronisk sjukdom. När membranpotentialen blivit störd kan jonpumpar i cellmembranet inte fungera som de ska. Det är alltså inte bara elektriska störningar utan detta leder till att cellens metabolism inte fungerar korrekt vilket orsakar uppbyggnad av toxiska biprodukter. Detta i sig bidrar till att membranpotentialen inte kan normaliseras.

Onormala signaler från perifera nerver (nerverna ute i kroppen) kan överväldiga kontrollmekanismerna i ryggmärgen vilket leder till elektriskt kaos, så kallad ”mass effect”. Ryggmärgen, som har sin huvuduppgift i att ta emot och skicka vidare signaler mellan perifera nerver och hjärnan, blir förvirrad helt enkelt. Onormala signaler når då hjärnan vilket leder till störningar i hjärnan, autonoma nervsystemet och hormonsystemet. Förändringarna i hjärnan uppehåller sedan förändringarna i nerverna ute i kroppen vilket leder till en ond cirkel av dysfunktion. Neural therapy är en behandlingsform riktad till att försöka bryta den cirkeln.

Tecken på inblandning av interference field

 • Hälsoproblemet svarar inte på annan behandling
 • Behandling av problemområdet gör symtomen värre
 • Alla symtom är på en sida av kroppen
 • Samlad effekt av interference fields. Patienten utvecklar sjukdom eller kronisk smärta efter en operation där operationsärret blir ytterligare en länk i kedjan av interference fields.

Neural therapy

Neural therapy innefattar injektion av lokalbedövningsmedel i autonoma ganglier, perifera nerver, ärr, körtlar, triggerpunkter och andra vävnader. Det är en av de mest använda metoderna för behandling av kronisk smärta i de tysktalande länderna. En läkare som är bra på metoden har visats kunna producera bra resultat i 65% av sina patienter med kronisk sjukdom och smärtproblematik.

Historia

Den första dokumenterade ”stellate ganglion block” genom injektion av lokalbedövningsmedel gjordes av R. Leriche år 1925. Året efter gjorde Ferdinand Hanuke av misstag en intravenös injektion med lokalbedövningsmedel som eliminerade patientens kroniska migrän.

År 1940 behandlade Ferdinand Hanuke en kvinnlig patient med så svår smärta i axeln att hon övervägde självmord. Hon hade också ett ärr som kliade brutalt på sitt ben efter en olycka. Efter att ha varit hos alla experter hon kunnat hitta och inte fått hjälp trodde hon inte att det fanns något att göra åt smärtan i axeln, men hoppades på att han skulle kunna hjälpa henne med den fruktansvärda klådan i ärret på benet. När Hunuke injicerade lokalbedövningsmedel i ärret försvann smärtan i axeln inom några sekunder.

Hur fungerar det?

Vi vet att lokalbedövningsmedel återställer membranpotentialen i nervceller. Albert Fleckenstein från Freiburgs universitet har visat att normaliserad membranpotential kan kvarstå mycket längre än effekten av lokalbedövningsmedlet. Ofta kan en enda injektion helt återställa problemet och sjukdom eller smärta återkommer aldrig. Återställande av membranpotentialen i bara 30-60 minuter är ofta tillräckligt för att cellen ska kunna avgifta vilket gör att normal funktion återställs.

Frusen reglering

Många använder termen frusen reglering när man har ett fall där neural therapy, akupunktur, homeopati och andra mjuka behandlingsmetoder inte fungerar. Frusen reglering orsakas ofta av läkemedel där de vanligaste är steroider, antibiotika, antihistaminer och psykofarmaka som antidepressiva, antipsykotiska och lugnande läkemedel.

Alternativ behandling

Dr Klinghardt har utvecklat några olika strategier för att adressera interference fields utan injektion av lokalbedövningsmedel. Dessa metoder använder en kombination av olika terapier. Vi sätter först en pressnål i ärret som håller själva kärnproblemet följt av MFT och APN där man återupplever händelsen som lett till ärret, och eventuella behandlingar som gjordes för skadan, samtidigt som man gör tapping på involverade meridiansegment. Sedan behandlar man själva ärret genom att dra och sträcka i olika riktningar för att bryta upp stel vävnad. Ibland får man även själv smörja ärret ett par gånger om dagen med vetegroddsolja fram till återbesök. De flesta ärr förblir problemfria efter den behandlingen.

Med dessa strategier kan man också ofta få implantat av olika slag att bli problemfria. Ibland måste man göra underhållstapping ett par gånger om dagen för att hålla området problemfritt, speciellt om man har ett implantat som ställer till det.

Rotfyllda tänder måste plockas ut och käkbenet städas upp ordentligt. Tandläkare i allmänhet är inte tränade i att göra detta på rätt sätt så det är viktigt att man hittar någon som vet hur det ska göras. Kavitationer, hålrum i käkbenet efter utdragna tänder, måste ibland opereras men kan ofta lösas genom att spreja HOCL på området vilket eliminerar infektionen i hålrummet. Kronisk infektion i bihålor och tonsiller kan också behandlas med HOCL vilket oftast löser problemet.

Sammanfattning

Interference fields är bidragande i många hälsoproblem som människor upplever och måste adresseras om de är närvarande. När man bryter den onda cirkel som uppstår genom onormala signaler i nervsystemet försvinner ibland problemet direkt och i andra fall kan läkeprocessen inledas och andra behandlingar börjar få effekt. Detta är ett område vi utvärderar i alla vid ett nybesök och våra resultat har förbättrats avsevärt sedan vi implementerade det.

Referenser

 

gillar du artikeln? Dela vidare på dina sociala medier!

Facebook
Twitter
Linkedin
Telegram
Mail
Print
Henrik Karström

Henrik Karström

Henrik är specialiserad i naturlig behandling vid kronisk sjukdom, optimering av hälsa, välmående och fitness. Henrik arbetar med kost-och näringsterapi, örtmedicin/fytoterapi, sann detox, personlig träning, manuell medicin och är även utbildad i A.R.T.™ (Autonomic Response Testing) på Klinghardt Institute. Med bred förståelse för psykologi och spiritualitet har Henrik en sann holistisk syn på hälsa och välmående med kraftfulla metoder för att hjälpa dig återställa eller bibehålla optimal hälsa och uppnå din fulla potential.
prenumerera på vårt nyhetsbrev
nyhetsbrev!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra artiklar, nyheter och rabatter!
prenumerera på vårt nyhetsbrev
nyhetsbrev!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra artiklar, nyheter och rabatter!