Behandlingar

Områden vi arbetar med

Funktionsmedicinskt center erbjuder individanpassade behandlingar för att optimera hälsa och välmående. Kroppen är programmerad att röra sig mot optimal hälsa. Vårt mål när du kommer till oss är att identifiera vad som blockerar denna naturliga process och hitta sätt att flytta på hindret.

Det är inte vår behandling som orsakar läkande, det är din kropp som tar sig närmare sitt naturliga tillstånd när vi identifierar och eliminerar hinder. Optimal hälsa är inget annat än kroppens naturliga tillstånd. Vi gör en omfattande bedömning av ditt hälsoläge där vi tittar på din sjukdomshistoria, diagnoser, mediciner, symptom, livssituation och målsättning med mera.

Vi behandlar inte sjukdomar i sig utan arbetar med att återställa och optimera kroppens funktioner vilket är anledningen till att vi berör så många skilda hälsoproblem. Vi siktar på att identifiera och flytta på de hinder som blockerar kroppens inneboende kapacitet att läka och regenerera sig själv i kombination med symtombehandling för att optimera upplevelsen av livet under behandlingsperioden.

Det vi gör är inte bara passande för människor med kända hälsoproblem utan även för de som vill förbättra sin upplevelse av livet, höja sin energi, förbättra mental klarhet och minska risken för att utveckla sjukdomar i framtiden. Vi hjälper också idrottare på alla nivåer med optimering av diet, förbättra återhämtning och höja prestationsförmågan.

Fästingrelaterade infektioner

Återkommande infektioner

Trötthet & utmattning

kroniska smärttillstånd

hormonella problem

Huvudvärk & migrän

Hudåkommor

Bromsa åldrandet

Mage & tarm

Autoimmunitet

Viktproblem

Led & muskelvärk

Arbetsskador

Träningsrådgivning

med mera ...

Behandlingar

Vi har en omfattande guide med våra allmänna kostrekommendationer under fliken livsstilsförändringar på hemsidan. Många blir av med sina problem bara genom att följa dessa råd. Om du ändå har problem kan vi behöva hitta speciallösningar för dig. Vi har massiv erfarenhet på området och ser kosthållning som ett av de mest primära stegen i resan mot en bättre hälsa.

Ibland räcker det inte med att bara förbättra sin diet utan man behöver tillskott för att komma i balans igen, speciellt om man lever med kroniska besvär. Vårt mål är alltid att ha våra klienter på så lite tillskott som möjligt. Det är bäst att få så mycket av sin näring som man kan ifrån mat och sedan vara specifik i sin användning av tillskott. 

Detta är en mycket säker form av behandling då man inte tillför kroppen en substans utan snarare minnet av den. Homeopati fungerar efter princien lika botar lika ”Simila similibus curentur” vilket betyder att ett ämne som skulle orsaka liknande symtom som du har kan användas som en homeopatisk lösning för att trigga läkning.

Vi har tagit del av örttraditioner från olika delar av världen samt tittat på mycket av den moderna vetenskapen i ämnet. Örter kan användas mycket fördelaktigt som ett komplement till de livsstilsförändringar som är grunden i vårt arbete och  är i de allra flesta fallen mycket säkert.

Vi behandlar med laser på små ytor och LED-panel med infrarött ljus på större ytor för att påskynda läkning. Ljuset tränger djupt in i kroppen och bidrar till att minska inflammation, öka blodcirkulation och öka energiproduktionen i cellerna.

Med manuella muskeltester kan vi på ett systematiskt och evidensbaserat sätt utvärdera vad som blockerar systemet. Vi kan sätta samman en individanpassad diet, hitta dolda infektioner, utvärdera hormonsystem och näringsstatus med mera.

Vi jobbar med muskler och leder på olika sätt för att förbättra rörlighet och funktion samt för att eliminera smärta. Här ingår bland annat problem i rygg, nacke, axlar, höfter, knä och fötter. Vi ordinerar även stärkande och stabiliserande övningar vid behov.

Det spelar ingen roll om du är total nybörjare eller elitidrottare som vill optimera din prestation. Vi har verktygen för att hjälpa dig framåt mot dina mål. 

Vårt detoxprogram som vi utvecklat och optimerat under tio års tid leder dig steg för steg igenom avgiftning av såväl din omgivning som din kropp. Sann detox är en process som måste ske över tid och i rätt ordning. Vi minskar toxinerna du utsätts för i din vardag, öppnar upp och stöttar elimineringsorgan och optimerar cellfunktion för djupare detox.