Funktionsmedicinskt center

om mig

Annika Bergkvist

Här kan du lära känna mig lite bättre.

Jag hade problem redan från tidig ålder med övervikt och levde på en diet bestående till stor del av processad mat, socker och skräpmat. Jag experimenterade med alla möjliga bantningsmetoder som jag kunde hitta, men utan framgång. Jag ägnade mig till och med åt självsvält under en period, som givetvis fungerade på kort sikt men som bara gjorde problemen värre i längden. När det var som värst tippade vågen över 95 kg. Jag var aldrig fysiskt aktiv eller engagerad i någon sport under min uppväxt utan det kom inte förrän den senare delen av tonåren.

Känslan av att vilja röra mig mot hälsa och välmående växte under den senare delen av tonåren och det ohälsosamma livet tappade till slut sin lockelse efter ett par års festande med skräpmat flera gånger i veckan. Jag ville ha något mer i livet. Behovet av att arbeta med mina inre processer som påverkade mig och att röra mig mot ett hälsosammare liv blev viktigare än något annat.

Genom coaching från Henrik, som vid detta laget hade varit en nära vän till mig under många år, började jag lära mig om hur kost och motion fungerade och hur jag kunde ta ansvar för min situation och göra en permanent hälsosam livsstilsförändring med långsiktiga mål. Jag började få in en rutin i min vardag med styrketräning och lärde mig korrekt utförande och grundläggande träningsupplägg. Landsvägscykling blev också en stor del av mitt liv och jag hade verkligen hittat en aktivitet som jag tyckte om. Så pass mycket att jag till och med kört lite tävlingar på senare år.

Jag började studera till röntgensjuksköterska och fick möjligheten att vidareutveckla min förståelse och kunskap i bland annat anatomi, fysiologi och vetenskapsmetodik. Det var även här jag började utforska mitt inre liv och medvetandet.

Det mänskliga psyket och medvetandet var ett prioriterat område för mig under denna tiden och jag dök djupare in i ämnet för att utforska och försöka förstå mina egna beteenden och erfarenheter. Jag riktade in mina studier på psykologi, socialpsykologi och medvetandestudier där jag senare även tog min examen. 

Jag åkte till Indien på två stycken 5-månaders retreat och studerade på distans under tiden jag var där. Jag började även utforska naturliga metoder för hälsa och läkning. Traditionell kinesisk medicin, botanik och växtanvändning var några expempel på ämnen jag studerade.

När jag återvände till Sverige valde jag att komplettera mina teoretiska kunskaper med mer praktiska och manuella metoder och jag utbildade mig bland annat till massör och studerade kinesiologi. Kinesiologin är ett oerhört kraftfullt verktyg och jag använder det dagligen, både professionellt och i mitt privata liv.

Jag valde att parallellt med kinesiologiutbildningen utbilda mig till naturterapeut. Utbildningen till naturterapeut gav mig grunden för att börja arbeta med bland annat homeopati, örtmedicin, kost-och näringsterapi och manuella metoder för att återställa hälsa. Utbildningen resonerade verkligen med mitt sätt att se på kroppen, hälsan och livet på ett holistiskt sätt. Allting är sammankopplat.

Den erfarenhet och kunskap jag samlat på mig inom kost-och hälsoområdet använde jag själv för att få ordning på min kropp. Jag hade genom åren utvecklat hormonella problem, återkommande infektioner och kronisk inflammation i kroppen. Jag har testat det mesta i kostväg för att själv komma till rätta med mina problem och har stor erfarenhet av hur olika dieter påverkar kroppen. Örtterapi och homeopati har tillsammans med kosten hjälpt mig att fungera på ett så bra sätt som möjligt.

Jag är för tillfället ansvarig för kommunikationen och ekonomin för Holistico Friskvård, men tar emot klienter vid förfrågan. 

Holistico Friskvård

Din guide till holistisk hälsa

Kontakta oss

Näsumsvägen 208
291 98 Villands Vånga

0793-41 61 61
info@holisticofriskvard.se

© Copyright 2019 holistico friskvård - All Rights Reserved
prenumerera på vårt nyhetsbrev
nyhetsbrev!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra artiklar, nyheter och rabatter!
prenumerera på vårt nyhetsbrev
nyhetsbrev!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra artiklar, nyheter och rabatter!